Zamysleli jste se někdy nad tím, jak funguje školní jídelna? Kvalita jídel je pro nás na prvním místě. Snažíme se při výběru potravin preferovat ty nejkvalitnější a nejčerstvější suroviny a také podporovat regionální dodavatele (v přiloženém videu si můžete všimnout např. mouky z Věrovan u Olomouce 😊). A vůbec nepoužíváme polotovary a umělá dochucovadla. Věděli jste třeba, že houskové knedlíky, Honzovy buchty, anebo třeba palačinky nekupujeme od velkovýrobců, ale připravují je kuchařky přímo v naší školní jídelně už od 4:00? Bramborovou kaši si děláme sami z brambor (a ne z prášku), a pokud je na oběd třeba koprová omáčka s vejcem, tak i vajíčka si loupeme sami a nekupujeme oloupaná (ta jsou méně čerstvá). A a že to všechno při počtu 1 800 jídel denně dá pořádně zabrat, o tom není pochyb 😊.
p. s. Přiložená videa jsou z roku 2019.